Hydratatie en de sleutelrol in dagelijkse huidverzorging

Hydratatie reduceert de zichtbaarheid van rimpels en heeft een invloed op de gezonde, jeugdige en stralende verschijning van de huid. Het verzacht de huid, maakt het glad en verstrakt het. Het gevolg is dat het watertekort het verlies van elasticiteit in de huid veroorzaakt. De ontspanning van het collageen en de elastinevezels onthult alle imperfecties en fijne lijnen. Voordat je leert hoe je de huid moet hydrateren, kun je eerst leren over de factoren die bijdragen aan de dehydratatie.

Factoren die bijdragen aan dehydratatie

Het proces van waterverlies wordt versneld door externe factoren, voornamelijk verblijf in kamers met air-conditioning, temperatuurfluctuaties en regelmatige blootstelling aan de zon. Dehydratatie wordt ook versterkt door het gebruik van reinigende cosmetica en contact met chloorwater. Deze hinderen ook het behoud van het juiste hydratatieniveau. Gedurende de jaren verliest de huid veel sneller vocht.

Hoe hydrateer je de huid?

Om waterverlies te voorkomen, moet je op twee manieren voor je huid zorgen: van buitenaf en vanbinnen. Om de huid aan het oppervlak te hydrateren, moet je goede hydraterende maskers, balsems en lotions aanbrengen. Voor hydratatie van binnenuit moet je onthouden om grote hoeveelheden water te drinken, minimaal 2 liter puur water per dag.

Gezichtshydratatie  

De meest effectieve hydratatie van het gezicht komt van juist geselecteerde cosmetica, zoals serum, crème, mist en een gezichtsmasker.

De serum moet worden gebruikt voor het aanbrengen van de crème, die er perfect bij past. Het gezichsserum zal de huid een intense hydratatie geven, en het gevoel van strakheid verminderen. Daardoor zal de huid van het gezicht elasticiteit en glans krijgen.

De crème is de nr. 1 cosmetica op de lijst voor dagelijkse gezichtsverzorging. Als je hem regelmatig gebruikt, zal de huid goed gehydrateerd, elastisch en glas zijn. Voordat je een gezichtscrème kiest, moet je je huidtype en leeftijd in overweging nemen. Breng het gelijkmatig aan, en dep het lichtjes in het gezicht met ronde bewegingen. Onthoud om de crème vanaf de onderkant van het gezicht naar boven aan te brengen, en van binnen naar buiten.

De gezichtsmist zal de huid verkoelen op hete dagen. Het brengt onmiddellijke verzachting aan de huid voor het zonnebaden, tijdens het bruinen en na het spenderen van lange uren in de brandende zon. Het werkt ook als je een onmiddellijke gezichtsverfrissing nodig hebt gedurende de dag.

Het hydraterende gezichtsmasker is een betrouwbare manier tegen droogheid van de huid. Het verzacht de fijne huid om de ogen, wat glans en zachtheid geeft. Nadat je het masker wegwast, is het waard om een halfuur te wachten en dan een laag van een rijke crème aan te brengen, die je helpt om de huid langer gehydrateerd te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *