Hoe maak je je haar gezond en mooi?

Haar is het onderdeel van het uiterlijk dat echt laat zien of een vrouw geeft om hoe ze eruit ziet. Gezond en goed verzorgd haar geeft ons een goede indruk, en beschadigd en dof haar – niet per se. Wat moeten we doen om ons haar er goed uit te laten zien? Als je niet weet hoe je je haar moet verzorgen, lees dan dit artikel.

Haarverzorging

Als iemand je vraagt hoe je je haar verzorgt , en jouw antwoord is dat alleen wassen genoeg is , dan had je geen verkeerder antwoord kunnen geven. Het haar en de hoofdhuid vereisen een nauwkeurigere verzorging, en het wassen moet een introductie zijn voor verdere behandelingen. De cosmeticamarkt biedt zulke haarproducten die je niet urenlang in de badkamer bezig zullen houden. Dit zijn bereidingen met een onmiddellijke werking, die niet uitgespoeld hoeven te worden. Dit zijn ze:

  • voedende haarsprays,
  • conditioners om te laten zitten,
  • haarmaskers.

Voedende haarsprays zijn gemaakt om het haar te voeden en versterken, en voor te bereiden op verdere behandelingen. Verder is een conditioner om te laten zitten de perfecte oplossing voor vrouwen die altijd te laat zijn. Conditioners die je niet uit hoeft te wassen zullen het haar zacht maken, een glans geven en beschermen tegen de schadelijke effecten van uv-straling. Dan zijn er nog haarmaskers , rijk aan vitamines, oliën en micro-elementen die de elasticiteit van het haar versterken. Je kunt het best kiezen voor haarmaskers met melkeiwitten, honing, zijde en maritieme mineralen. Breng het masker eens per week aan om het haar hydratatie en glans te geven.

Haar styling  

Het is een feit dat haar styling net zo belangrijk is als haarverzorging. Kies daarom voor hulpmiddelen en stylingcosmetica die je haar niet zullen beschadigen. Onthoud dat een föhn, een stijltang en een krultang het haar moeten beschermen tegen oververhitting, statisch haar moeten voorkomen en de haarschubben glad moeten maken. Stylingcosmetica aan de andere kant, moeten het haar bedekken met een beschermende laag die schadelijke effecten van de hoge temperatuur zal voorkomen en zal zorgen voor langdurige gladheid. Probeer de elixirs en serums die doordringen tot in de haarstructuur, waar ze het haar vanbinnen intensief kunnen genezen.

Parfums voor haar

De laatste stap die je nodig hebt om je haar gezond te houden, is haarparfums. Ze bevatten geen alcohol, dus ze drogen niet uit en irriteren de hoofdhuid niet. Parfums voor haar kunnen op twee manieren worden aangebracht, namelijk door het op je voltooide kapsel aan te brengen, of op de haarborstel voordat je deze gaat gebruiken. Het resultaat is niet alleen een heerlijk aroma, maar ook zijdezaht haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *