TOP 8. De meest effectieve manieren voor snellere haargroei

Snelle haargroei hangt af van vele factoren. De waarheid is, het is niet ons enige doel om lang haar te groeien, omdat we ook gezonde, sterke en gladde lokken willen. Lang maar beschadigd haar ziet er niet mooi uit, en dit is zeker niet het effect dat we graag willen krijgen. Om het daarom op de juiste manier te doen, moet je je haar de juiste verzorging geven en kiezen voor de stoffen die niet alleen de haarzakjes stimuleren om efficiënter te werken, maar die ook voeding en versterking leveren. Hoe doe je dit? Lees verder om erachter te komen.

1. De meeste effectieve manieren om haargroei te versnellen: Haaroliebehandeling

Dit is de beste en snelste manier om lang haar te groeien, omdat natuurlijke oliën niet alleen de haargroei versnellen, maar ook de haarzakjes versterken en ieder stukje van het haar genezen. Oliën zijn stoffen die de hoofdhuid verzorgen, de haarzakjes aanmoedigen om te groeien en de lokken beschermen tegen toxines, de zon, vrieskou en de hete lucht van föhns. Om dus te profiteren van de effecten die haaroliebehandeling biedt, moet je dit ten minste eens per week uitvoeren. De procedure bestaat uit het aanbrengen van een natuurlijke olie (het is het beste als deze aansluit bij je haarporositeit), op droog of vochtig haar. Het is cruciaal om je te realiseren dat de olie zowel de lokken als de hoofdhuid moet bedekken; het moet de haarzakjes bereiken. De olie moet 30 minuten intrekken in het haar, of langer: een uur of zelfs meerdere uren (vele vrouwen brengen de oliën aan als ze naar bed gaan, en wassen hun haar de volgende ochtend).

2. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Hoofdhuidscrub

Hoofdhuidscrub biedt niet alleen een voordelige werking voor de hoofdhuid zelf, maar ook voor de haarzakjes. Ten eerste reinigt het de hoofdhuid nauwkeurig, waarbij het wordt bevrijd van toxines en cosmetische residuen die achter zijn gebleven op het oppervlak. Ten tweede verbetert hoofdhuidscrub de bloedcirculatie en levert het meer zuurstof aan de cellen – dit heeft zijn gevolgen in goed-gestimuleerde haarzakjes, zodat ze gezond en sterk haar kunnen gaan produceren. In essentie wordt hoofdhuidscrub aangeraden om aan te brengen voor het uitvoeren van een haaroliebehandeling. Hierdoor wordt de hoofdhuid gereinigd en de haarzakjes erin zullen de waardevolle voedingsstoffen van de oliën beter kunnen absorberen.

3. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Dieet

De voedselproducten die we consumeren hebben een invloed op de ‘kwaliteit’ van ons haar, de huid en de vingernagels. Om de lokken een goede gezondheid te geven, moeten we vitamines innemen die direct bijdragen aan het voeden en genezen van het haar; deze kunnen ook de haargroei versnellen. Onder deze voedingsstoffen vallen:

  • vitamine A – verantwoordelijk voor celvernieuwingsprocessen, waardoor het de levendigheid van het haar verbetert en goede haargroei controleert
  • verschillende vitaminen uit de B-groep – versterken de haarstam (vitamine B7), die verantwoordelijk is voor het controleren van zwavel in de haarstructuur
  • vitamine E – ook wel bekend als de vitamine van de jeugd, is in staat om de vitaliteit van het haar te verzorgen en een versnelde haargroei te stimuleren
  • vitamine C – zorgt voor een goede haargroei en regelt ionenabsorptie, welke op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het transporteren van zuurstof naar de cellen.

4. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Goede, SLS-vrije haarverzorging

De juiste verzorging staat voor nauwkeurige aandacht die aan de hoofdhuid wordt besteed. Comedogene shampoos rijk aan SLS- en SLES-type stoffen zoals parabenen en siliconen die de hoofdhuid irriteren dragen op geen enkele manier bij aan de gezondheid van ons haar. In plaats daarvan hopen ze op bij de haarwortels en remmen de haargroei. De oplossing hier is het gebruik van natuurlijke shampoos en conditioners, zonder chemische stoffen.

5. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Behandel je haar op de juiste manier

Constant föhnen, regelmatig gebruik van een stijltang, aan je haar trekken tijdens het borstelen, slapen met krulspelden, je haar uitwringen met een handdoek na het douchen of slapen met nat haar – helaas zijn dit veel voorkomende zaken die het haar ernstig beschadigen en de haarzakjes verzwakken. Als er daarnaast ook nog overmatige stylingproducten worden aangebracht, kan de water-vetbarrière van de hoofdhuid verstoord raken en het haar uitdrogen. Als je je haar dus lang wilt laten groeien, moet je het de kans ervoor geven.

6. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Hoofdhuidmassage

Inderdaad, een hoofdhuidmassage klinkt niet als een serieuze procedure die je haargroei kan versnellen, maar eigenlijk heeft het de grootste verstopte kracht en efficiëntie. Er is niets anders dat de bloedcirculatie kan versterken als een fijne hoofdhuidmassage. Hierdoor worden de haarzakjes voorzien van de essentiële zuurstof die ze helpt om te werken en versterken. Daardoor groeit het haar niet alleen sneller, maar wordt het ook sterker en resistenter. Een hoofdhuidmassage kan worden uitgevoerd tijdens het wassen, het aanbrengen van oliën of haarspoelingen.

7. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Zelfgemaakte maskers die de haargroei stimuleren

Een van de beste zelfgemaakte maskers die de haargroei kan versnellen, is een simpel haarmasker van lijnzaad. Hiervoor moet je 1 eetlepel lijnzaad koken, laten afkoelen en uitpersen, want alles wat je nodig hebt is de dikke, kleurloze gel die ontstaat tijdens het koken. Je moet de gel aanbrengen op de hoofdhuid en het haar, en laten zitten voor 30 minuten. Zo’n lijnzaadmasker is een perfecte aanvulling op haaroliebehandeling.

8. De meest effectieve manieren om haargroei te versnellen: Haarspoelingen

Kruidige haarspoelingen kunnen wonderen verrichten, vooral als we kruiden uit eco-boerderijen gebruiken. Neem 1 eetlepel netel, salie en heermoes, en laat het trekken. Je kunt de uitgelekte mix aanbrengen als het is afgekoeld. Masseer het rustig in het haar en op de hoofdhuid. Verder kunnen aftreksels van heermoes en netel regelmatig worden gedronken. Slechts één glas per dag is genoeg om binnen een maand een verbetering van de haarconditie te kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *